Na poziv Danila Kljajevića i Dejana Zejaka Bijelo Polje je posjetio predsjednik i osnivač Udruženja proizvođača i trgovaca zamrznute hrane Turske, predsjednik Klastera trgovaca zamrznute hrane regije Bursa, vlasnici kompanija Tiago foods iz Londona koja je veletrgovac zamrznutim voćem i povrćem u Velikoj Britaniji i Kaledonia foods lidera u trgovini zamrznutom hranom i bobičastim voćem u Turskoj.

Tokom posjete gosti iz Turske i Velike Britanije su obišli jedini rasadnik maline u Crnoj Gori i jedini u CEFTA regionu koji uzgaja premium sortu Glen Ample, rodne zasade maline i najvecu hladnjaču u Bijelom Polju.

Potencijal za saradnju je veliki. Gosti su impresionirani kvalitetom plodova, ali im nije jasno kako proizvodnja nije masovnija obzirom na prirodne uslove kojim raspolaže Bijelo Polje i profitabilnost uzgoja bobičastog voća na malim porodičnim gazdinstvima. Vlasnik kompanije iz Londona je akcentovao da ima kapacitet da apsorbuje sve proizvedene količine maline i borovnice sa teritorije Crne Gore.