reći Bjelopoljski biznis forum, na kojem se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora, ne samo iz Crne Gore, nego i regiona, održaće se 30. jula u Centru za kulturu.

Riječ je o sada već tradicionalnom događaju, jedinom ovakve vrste na sjeveru Crne Gore, koji organizuje Savjet za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje, kako bi što većem broju potencijalnih investitora predstavili mogućnosti za ulaganja u Bijelo Polje.

-Na biznis forumu učešće su potvrdili ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, generalni direktor Direktorata za razvoj poljoprivrede, Miroslav Cimbaljević. Učestvovaće istaknuti profesor, bivši prorektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Radovan Pejanović, prof.dr Vasilije Kostić, kao i Slobodan Vojinović, bivši generalni direktor fabrike “29. novembar” iz Subotice”, kazao je Ramović.

Predsjednik Opštine Petar Smolović kaže da će predstaviti potencijalnim investitorima pogodnosti koje pružaju Biznis zone, ali i efekte koji su ostvareni u 6 biznis zona na teritoriji opštine Bijelo Polje.

-Vjerujem da ćemo kako na panelima, tako i u razgovorima tokom BBF-a imati priliku da čujemo mišljenje privrednika. Kako bi zajedno radili ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, kazao je predsjednik bjelopoljske lokalne samouprave Petar Smolović, koji će otvoriti Treći bjelopoljski biznis forum.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović koji će biti jedan od panelista na BBF-u kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio učešće na ovom značajnom regionalnom Forumu.

-Jedna od najmlađih djelatnosti koja se sve više razvoja, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori je ruralni turizam. Naš cilj je podsticanje ruralnih turističkih aktivnosti, očuvanje i unapređenje ruralnog nasleđa kroz povezanost poljoprivrede i turizma. Ruralni turizam treba da bude poluga ekonomskog razvoja i podizanja životnog standarda, posebno onih na sjeveru, naveo je ministar Đurović.

Razvoj poljoprivrede u funkciji podrške razvoju turizma tema je ovogodišnjeg foruma, na kojoj će govoriti panelisti: Goran Đurović – ministar ekonomskog razvoja i turizma, Miroslav Cimbaljević- državni sekretar u Ministarstvu poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede, prof. dr Vasilije Kostić – predsjednik crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) i ekonomski analitičar, Slobodan Vojinović, bivši predsjednik Privredne komore Subotice, prof. dr Radovan Pejanović, bivši prorektor Univerziteta u Novom Sadu, Hilmija Franca, vlasnik kompanije DOO Mesopromet Franca i Jaroslav Stupavski – direktor agrobiznis sektora kompanije DOO Voli trade.

Moderatori Foruma su Hasan Ramović – predsjednik Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje i Željka Radak Kukavičić – CUP Crne Gore.