SJUTRA POČINJE SEDMI UŠĆE FEST U BIJELOM POLJU

Ušće fest je festival koji je prvi put organizovan 2014.godine, kao ideja da se pokrene priča koja sadržajem odgovara mladim ljudima. Kroz muziku koja je njima bliža kao i način i prostor da se na scenu pojave i neafirmisani bendovi. Projekat je prepoznat od strane Turističke organizacije Bijelo Polje i od ideje prerastao je u festival koji traje. Kroz šest godina postojanja nastupilo je više od 10 bendova iz bivše Jugoslavije i više od 20 neafirmisanih bendova i muzičara iz Bijelog Polja i Crne Gore.

Ono što čini snagu festivala je publika koja svake godine dolazi u velikom broju i zato se i kaže “ljeto se pamti po Ušće festu” pa neka tako bude i ove godine.

Dvije godine smo imali pauzu, kada smo svi življeli u promijenjenim uslovima zbog korona virusa. Sada se vraćamo lijepim stvari i nadamo se da nikada više nećemo živjeti u karantinima i morati da strahujemo za život i zdravlje.

Da želimo da poklonimo još jedan sjajan festival pokazuje i program jer ove godine nastupaju Divlje Jagode i Dženan Lončarević. Bendovi koji su predstavnici kvalitetne muzike, Divlje Jagode koje su obilježile muziku bivše Jugoslavije a Dženan Lončarević ovo naše sadašnje.

Program traje cijelog dana uz Dj – ve, Petra Jovanovića i Jovana Medojevića i rok bend Akademiju.

Zahvalnost prijateljima festivala,

Nikšićko pivo, Epcg, naše vode Rada i Suza, Franca, Merkator, Gradnja i mnogim medijskim pokroviteljima.

Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore .

Organizator festivala je Turistička organizacija Bijelo Polje, pokrovitelj Opština Bijelo Polja .