Šef DPS-a i predsjendik Crne Gore obavijestio je svoje političke partnere da krenu u kampanju za vanredne parlamentarne izbore koji treba da se održe 16. aprila sledeće godine, ekskluzivno saznaje Borba.


On je kazao da DPS, SDP i predstavnici manjina ne treba da ruše Vladu, već da sa pozicija koje sada imaju da krenu u tihu terensku kampanju za vanredne izbore.


Nije poznato da li će se izbori u 14 opština koji su zakazani za kraj oktobra ove godine održati u zakazanom terminu ili će i oni biti pomjereni za april sledeće godine.


Đukanović je od partnera tražio da miniraju rad Vlade na svakom koraku, da nameću svoje političke stavove i da se medijski češće oglašavaju i otvaraju što više identotetskih pitanja koja dijele građane. Tražio je da da budu strpljivi i da ne idu u rušenje Vlade kako bi dobili na vremenu da se stabilizuju, jer trenutno svi loše stoje na terenu.


Od kolega iz partije i ostalih saveznika je tražio totalnu medijsku ofanzivu na Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan, kako bi homogenizovao svoje biračko tijelo, koje više nije lojalno kao ranije.


Izvor: Borba