Obracam Vam se danas kao jedan od roditelja inficiranih beba prepoznat široj javnosti kao borac za pravdu sa jasnim stavovima.


Današnje moje obracanje javnosti je prouzrokovano cinjenicom da mi je ugrozena bezbednost kako mene tako i moje porodice a sve zbog mog mediskog eksponiranja i borbe za pravdu u slucaju inficiranih beba.


Vec duzi vremenski period imam uznemiravanje preko telefona od grupe osoba koje govore Albanskim jezikom i pozivaju sa Albanskog broja telefona. Sve ovo sam prijavio policiji i dobio obavestenje da je upoznato Tuzilastvo i Interpol a pozivi sa istog broja su idalje nastavljeni.


Smatram da su ova uznemiravanja usko povezana sa slučajem inficiranih beba jer sam roditelj koji se nije libio da prozove ljude iz sudstva, tužilaštva politike pa i neke druge.Čovjek sam koji je podnio i krivičnu prijavu protiv tužiteljke koju je preuzelo specijalno tužilaštvo.


Simtomatično je da su pozivi počeli od moje izjave da je pravosnažnu presudu poništila Vesna Medenica i da se direktno miješala u ovaj slučaj na našu štetu.

Kako očekujemo ponovnu odluku apelacionog suda smatram da je ovo pritisak na mene da ćutim.


Na kraju zahtijevam od državnih organa da razvijete sve ovo da zaštite mene i moju porodicu u suprotnom sve dalje što se desi biće odgovorni oni kao i svi navedeni i umiješani u ovaj postupak.


Moja poruka za javnost u Crnoj Gori je da neću odustati od pravde po bilo koju cijenu.Čast mi je da se borim za pravdu i za svoje dijete i kao roditelj spreman sam i da stradam da stanem u red za stradanje pa i na njegovo čelo.


Predrag Karišik.