Atletika u Bijelom Polju je oduvijek bila sport koji je okupljala veliki broj djece i mladih, a rezultati Atletskog kluba Jedinstvo su se nizali iz decenije u deceniju od dalekih pedesetih godina do danas.


Uz zahvalnost Atletskom savezu Crne Gore na dodijeljenoj Plaketi za doprinos razvoju atletike u Crnoj Gori našoj Ustanovi, kao i uz punu odgovornost za dalji razvoj kraljice sportova, ovo priznaje posvećujemo ljudima koji su ostavili dubok trag u uspjesima atletike u našem gradu i Crnoj Gori, na čelu sa, jednim od vizionara i doaejena ovog sporta, pokojnim Mirašem Obradovićem kao i svim njegovim sledbenicima koji su prošli daleko čuvenu školu atletike Jedinstvo.


Ovo vrijedno priznanje od krovne crnogorske atletske sportske organizacije, donosi dodatnu odgovornost i obavezu svima nama u lokalnoj upravi da damo maksimalni doprinos u vidu daljeg obezbeđenja uslova za održivi razvoj ovog sporta. Tu prije svega mislimo na rekonstrukciju atletske staze, kao strateškom cilju koji smo odredili na tom putu, ali i daljoj kontinuiranoj podršci ovom klubu, kako bi i u budućnosti imali rezultate za ponos našeg grada i Drzave Crene Gore.