Učenici srednje Elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja učestvovali su i na prvom nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Crnoj Gori, koje se održalo 8 i 9. Maja 2022 na Cetinju i UDG, gdje se predstavilo 20 učeničkih kompanija.

Univerzitet u Donjoj Gorici tradicionalno je organizovao XII Berzu preduzetničkih ideja. Od 108 prijavljenih ideja odabrano je 11 najboljih ideja srednjoškolaca i studenata koji su imali priliku da predstave svoje ideje pred investitorima uživo. Ovaj projekat predstavlja spoj snage, mladosti, kvalitetnih ideja i rješenja za svakodnevne probleme.

Učenici srednje Elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja su prezentovali ideju koja se odnosila na pametnu čašu za provjeru kvaliteta vode, ukoliko se ispostavi da je voda niskog kvaliteta, udrugom dijelu čaše se nalazi filter za prečišćavanje vode kroz koji nečista voda prolazi i nakon kojeg se dobija visokokvalitetna pijaćavoda. Ime kompanije nazvali su “IPROOF”. Kreatori ove ideje su učenici trećeg razreda razreda ove škole: Adnan Kuč, Uroš Sredojević, Ajla Međedović, Emir Bektašević i Haris Hodžić pod mentorstvom profesora Nikole Purića.

Ovi mladi ljudi osvoji su novčanu nagradu u vrijednosti od 250 eura.