Bjelopoljska preduzeća Cvjećara Čarolija i Ćevabdžinica kod Ada dobitnici su malih grantova za zapošljavanje i razvoj preduzetništva mladih u manje razvijenim opštinama u okviru programa „Preduzetnički buster“ na kojem su potpisani ugovori o dodjeli granta između Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj – IPER i mladih preduzetnika i preduzetnica koji posluju u manje razvijenim opštinama.

U okviru projekta “Preduzetnički buster” podržano je 20 mladih preduzetnika i preduzetnica iz 10 manje razvijenih opština, koji će u narednom periodu pružiti obuku nezaposlenim licima u trajanju od 3 do 6 mjeseci, te zaposliti minimum 50% njih na period od minimum 6 mjeseci po završetku projekta. Projektom će se otvoriti 26 novih radnih mjesta u 10 manje razvijenih opštinama, a 52 nezaposlena lica će pohađati Program obuke kod izabranog poslodavca.

Ukupan iznos dodijeljenih finansijskih sredstava je 184 730 EUR, dok su mladi preduzetnci dobili maksimum 7500 EUR po jednom novokreiranom radnom mjestu. Ovim projektom, kroz jačanje kapaciteta preduzeća koja su u vlasništvu mladih, razvijamo zajednicu u kojoj se otvaraju održiva radna mjesta i održivi prosperitetni biznisi, te širimo znanje i praktične vještine koje privreda diktira i potražuje.