vbp-ekshumacija-tijela-maloljetnice

Više tužalaštvo u Bijelom Polju naložilo je ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje A. V. sa Cetinja, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom, potvrdio je za Pobjedu portparol ovog tužilaštva Hasan Lukač.

“Ekshumacija tijela pokojne A.V. će se obaviti u ponedjeljak uz prisustvo obducenta doktora Nemanje Radojevića”, precizirao je Lukač.

Tužilaštvo u Bijelom Polju je krajem februara naložilo i da se pribavi medicinska dokumentacija zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom njenog liječenja radi vještačenja.

Naloženo je i da se pribavi listing telefonskih poziva A. V. prije nego je završila u bolnici.

Iz tužilaštva su ranije pojasnili da u zavisnosti od rezultata vještačenja i iskaza određenih lica bjelopoljsko Više državno tužilaštvo će se odrediti o daljem postupanju u ovom slučaju.

Maloljetna A. V. zatečena je 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Sumnja se da je A. V. koristila opijate i da je usljed toga izgubila svijest.

“Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13.10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnoj A. V. iz Podgorice, koja je zatečena bez svijesti”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prilikom uviđaja u stanu gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table od tableta ,,ksalol“, a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i „benzodiazepine“.

O slučaju smrti sedamnaestogodišnje djevojke i teškom stanju u kojem se nalazila osam mjeseci, kao posljedice konzumacije narkotika, porodica je širu javnost obavijestila saopštenjima preko nevladine organizacije Sjever CG i objavama na društvenoj mreži Fejsbuk.

Motiv zbog kojeg je porodica odlučila da objelodani široj javnosti tragediju koja je zadesila je taj što smatraju da su određene osobe mladu A. V. uvukle u svijet droge, od koje je sedam mjeseci živjela „kao biljka“.

Ujak preminule djevojčice je pojasnio da porodica nije zadovoljna što tužilaštvo tokom osmomjesečne istrage nije pokušalo da utvrdi identitet osobe čiji se glas čuje na snimku, a koja za 20 eura nudi A. V. „ksalol“ koji je pronađen pored nje nakon što se predozirala.

Izvor: Antena M

Foto: Beća Čoković