Istraga o smrti petnaestogodišnjeg dječaka B. D. Iz Vladimirskih Kruta vodi u pravcu povezanosti sa ekstremnom igrom, izazovom koji je preplavio društvenu mrežu “Tik-Tok”,piše portal Primorski.me.


Dječak se ubio iz vatrenog oružja u nedelju veče. Bio je učenik prvog razdreda srednje škole, pristojan, iz harmonične porodice. Prema riječima osoba koje su ga poznavale nije bio konfliktan.


Zašto je sebi oduzeo život?


Motive dječaka da sebi oduzme život istražuje policija.
Za Primorski portal je potvrđeno da je ulcinjska policija poslala na vještačenje telefon, lap top koji je koristio B. D.


“Istražujemo moguću povezanost sa izazovom “Tik –Toka” što ne isključujemo kao motiv. Čekamo da forenzika završi vještačenje mobilnog telefona i računara koji je koristio”, saznaje Primorski portal u policiji.
Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj Vladimir Savović kazao da je obavješteno i Više državno tužilaštvo u Podgorici.


Tik -Tok trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu čiji su korisnici uglavnom djeca i mladi.


Opasni izazovi društvene mreže „Tik-Tok” šire se na ovoj platformi i navode korisnike da izvode po život opasne zadatke koji mogu imati i fatalne posledice. Podsjetimo, u Beogradu prije godinu dana devetogodišnji dječak pronađen je obješen u svojoj sobi. On je nastradao dok je učestvovao u jezivom „blackout“ izazovu na Tik-toku.


Riječ je o opasnom izazovu koji se brzo širio među tinejdžerima i djecom, a koji podrazumeva snimanje gušenja kaišom, ili rukama dok se ne padne u nesvjest, “kako bi osjetili stanje neposredno pred smrt. U istom izazovu život je izgubila i 10-godišnja djevojčica iz Italije.


Mediji su pisali o slučaju kada je policija spriječila samoubistvo tinejdžerke iz Mladenovca očevim pištoljem, koja je danima bila u onlajn komunikaciji sa dječakom iz Bukurešta. On je pokušao da oduzme sebi život.