Udruženje“ Zagrli srcem- Martin i Andrija“ organizovalo je dana u restoranu Dvor dodjelu paketića djeci oboljeloj od karcinoma sa sjevera Crne Gore.


Zahvaljujući podršci restorana Dvor, štamparije Merkator, MD Com-u, Toy Land prodavnici igračaka i marketima Camel obezbijeđeni su prigodni novogodišnji paketići za jedanaestoro djece iz sjeverne regije.


Kako su napomenule koordinatorke tog udruženja, Dijana Jelinić i Ivana Šćekić ,poklon paketići obezbijeđeni su i za djecu iz ostalih krajeva Crne Gore koji će im biti uručeni naredne sedmice u Podgorici. One su istakle da se u našoj zemlji bilježi povećan broj djece oboljelih od karcinoma te da je svaka pomoć dragocjena.


„Nažalost, bilježi se porast oboljenja od karcinoma kod djece, a kao roditelji koji su sve to prošli, znamo koliko je potrebno novčanih sredstava kako za liječenje, tako i za pratnju te djece, odnosno roditeljima, od smještaja, psihološke podrške, lijekova, tako da se trudimo da, uz pomoć prijatelja sponzora, obezbijedimo djeci novčanu pomoć od 300 eura ukoliko su u Crnoj Gori, odnosno 500 eura ako se dijete liječi u Srbiji. Isto tako, ove godine smo uspjele da opredijelimo novčana sredstva od po hiljadu eura za njih šest koji su se liječili u inostranstvu“ kazala je Jelinić.


Danas je jedanaestoro njih iz Pljevalja, Mojkovca, Bijelog Polja i Žabljaka, pored slatkih paketića i igračaka od Djeda Mraza dobilo i vrijedne „pametne satove“. Kako je kazala Ivana Šćekić ove godine su opredijelili za tu namjenu oko tri hiljade eura.


„Trudimo se da izađemo u susret oboljeloj djeci i njihovim roditeljima u svakom smislu. Međutim, broj oboljelih od karcinoma je sve veći . Samo u našoj opštini ima njih devetoro kojima je potrebno liječenje, tako da bih iskoristila priliku da pozovem sve one koji su u mogućnosti da izađu u susret našim malim borcima i olakšaju i njima i njihovim roditeljima borbu sa tom opakom bolešću“ kazala je Šćekić.


Izvor: RBP