Kubanski državljanin kažnjen 200 eura zbog nezakonitog boravka na teritoriji CG.


Sudija suda za prekršaje Budva, Marko Đukanović, je u hitnom postupku prema sedmoro državljana Indije izrekao jedinstvene novčane kazne u iznosima od po 400 eura.

  • Okrivljeni su kažnjeni jer je juče, oko 12.30 časova, prilikom rutinske kontrole od strane policijskih službenika utvrđeno da su na teritoriju Crne Gore ušli mimo zvaničnog graničnog prielaza, te da su boravili i kretali se u našoj državi bez putnih isprava. Kako odmah po izricanju odluke nijesu platili novčane kazne, to su im po automatizmu novčane kazne preinačene u kazne zatvora u trajanju od po 16 dana, nakon čega su bez odlaganja upućeni u UIKS. U odvojenom postupku, jednom kubanskom državljaninu je izrečena novčana kazna u iznosu od 200 eura, zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore, koju je okrivljeni platio nakon čega je u posebnom postupku procesuiran od strane inspektora za strance- navodi Đukanović u saopštenju.

  • Svi okrivljeni su u odbranama naveli da su u Crnoj Gori boravili u tranzitu, te da im je krajnje odredište bila neka od zemalja Zapadne Evrope.

  • Izvor: Dan