Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj dio pruge izuzetno nepristupačan.


Željeznički saobraćaj na dionici između željezničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na dijelu pruge Beograd – Bar, u prekidu je od noćas zbog odrona, koji je oštetio prugu i kontaktnu mrežu, saošptilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.


U saopštenju se navodi da nije bilo povrijeđenih osoba, a stručne službe su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju željezničke infrastrukture.


Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj dio pruge izuzetno nepristupačan.


Za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, željeznička kompanija „Srbija Voz” organizovala je autobuski prevoz na relaciji Užice – Prijepolje – Užice.

Srbija Voz će organizovati autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretne i za putnike putničkog voza koji u 15:38 polazi iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica.


Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije željezničkog saobraćaja, dok se saobraćaj između Beograda i Užica redovno i nesmetano odvija, dodaje se u saopštenju.


IZVOR: DAN