Ministar ekonomskog razvoja rekao predsjedniku odbora EPCG koji je krenuo na kraću pauzu “ne morate se ni vraćati” nakon čega je Đukanović burno reagovao.


Na sastanku koji je sinoć organizovan u Ministarstvu ekonomskog razvoja povodom aktuelne situacije u Kombinatu aluminujuma (KAP) došlo je do sukoba između ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Milutina Đukanovića, saznaju “Vijesti” iz više izvora.


“Vijestima” je jedan od učesnika sastanka ispričao da je rasprava u vezi rješenja problema u fabrici dovela do razmjene stavove u vezi aktuelnih političkih dešavanja između Đukanović i Milatovića koji je, između ostalog, rekao da “DF neće u Vladu”. Nakon toga je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić pokušao da smiri situaciju i pozvao Đukanovića da izađu napolje i da zapale cigaretu.


“Kada su krenuli da izlaze Milatović je rekao ‘ne morate se ni vraćati’, nakon čega ga je Đukanović gađao fasciklom”, ispričao je “Vijestima” učesnik sastanka.


Izvor “Vijesti” navodi da poruka Milatovića nije bila upućena Bojaniću, već je Milatović persirao Đukanoviću.


Drugi učesnik sastanka kaže da je Milatović reagovao na Đukanovićeve tvrdnje da je Vlada nesposobna i da bi on riješio problem za tri minuta, ali da neće pošto nije u Vladi.


Navodno mu je na to Milatović odgovorio da će možda uskoro i biti, a da možda i neće i kada je Đukanović krenuo da izlazi, rekao mu da ne mora ni da se vraća.

Tada ga je, prema navodima istog izvora, Đukanović gađao.
Đukanović je predstavnik Demokratskog fronta.


Izvor: Vijesti