Profil “Teta” je navodno iz Hrvatske, a poruke koje se šalju djeci navode na otuđenost, povučenost i suicidne radnje.


Podgorička policija dobila je krivičnu prijavu roditelja maloljetnog djeteta pošto je njena djevojčica komunicirala sa profilom na društvenim mrežama pod imenom “Teta”, sa koga su djevojčici poslate poruke koje navode na ideje o samoubistvu.


Obrazovne ustanove u Podgorici su informisane o ovoj prijavi i u dopisu koji je proslijeđen direktorima škola navodi se da, ukoliko nastavnici i roditelji primijete drastične promjene u ponašanju djece, odmah o tome obavijeste policiju.


Profil “Teta” je navodno iz Hrvatske, a poruke koje se šalju djeci, osim na suicidne ideje, navode na otuđenost i povučenost.


Molimo razredne starješine i učitelje da skrenu pažnju roditeljima i učenicima i ukoliko primijete promjene u ponašanju djece da obavijeste inspektorku Snežanu Babović- poručuje se u dopisu.


Uprava policije je obaviještena o ovom događaju.


Priče o sumnjama o sajber kriminalu u Crnoj Gori pojavila se nakon dva tragična događaja, odnosno smrti dvoje mladih ljudi iz Pljevalja, koji su skočivši sa mosta na Đurđevića Tari počinili samoubistvo.


Tragedije su se dogodile u veoma kratkom roku. Nakon drugog tragičnog slučaja u kojem je žrtva bio maloljetnik, na društvenim mrežama pojavio se veliki broj objava u kojima se izražava sumnja da u Crnoj Gori postoji sekta čiji članovi se usmjeravaju ka suicidnim radnjama