Politički trenutak je težak, a izjave poslanice Jelušić neozbiljne, i to nije dobra poruka javnosti, posebno kad postoje sumnje da je upravo ona taj ,,džoker” u koga se uzda DPS prilikom izglasavanja nepovjerenja vladi. Nadamo se da te informacije nijesu tačne i da je Uri bliža platforma DF, koja nudi korektan dogovor i jedini logičan put za izlazak iz krize, od prelaska u tabor Mila Đukanovića, izjavio je Jovan Vučurović, poslanik DF.


”Složićemo se da DPS u parlamentarnoj većini ima ideološki mnogo bližih od DF-a, ali je valjda, u crnogorskoj politici dosta bilo Pozitivne CG i sličnih prevara”, naveo je on.


Zato, smatra Vučurović, nije glavno pitanje inicijativa opozicije, nego da li je URA spremna da podrži platformu DF koja kaže da treba poštovati volju građana koja je neprikosnovena, bez obzira da li neko voli DF ili ne.
”Podsjetićemo da je Uri bila neprihvatljiva rekonstrukcija Vlade Zdravka Krivokapića i bilo bi čudno da odbiju još jednu inicijativu koja nudi političku stabilnost i mogućnost da se Crna Gora pokrene sa mrtve tačke. A mi se, pored svih glasina, uzdamo u poslanicu Jelušić da neće popustiti”, zaključio je Vučurović.


Izvor: Fos media