graadjani ocijenili rad vlade

Ocjena rada Vlade Crne Gore je 2,28, a nijedno ministarstvo nije dobilo trojku. Premijeru Zdravku Krivokapiću ne vjeruje 44 odsto građana. Ova vlada se većinski vidi kao konzervativna, revanšistička…. To su rezultati istraživanja koji su danas predstavili Centar za građansko obrazovanje (CGO) i agencija DAMAR. U fokusu ovog istraživanja bila je godišnjica rada Vlade Crne Gore. Istraživanje je sprovedeno od 16. do 24. novembra, na uzorku od 1012 ispitanika.

Rezultati istraživanja: Direktor agencije DAMAR Vuk Čađenović je saopštio da je istraživanje pokazalo 44 odsto uopšte ne vjeruje premijeru, jedan od 10 mu vjeruje u potpunosti.

Rezultati istraživanja: Kada je u pitanju pravac u kojem se Crna Gora kreće, skoro polovina smatra da se Crna Gora kreće u pogrešnom pravcu, dok je 35 odsto stava da je taj pravac dobar.

Direktorica CGO Daliborka Uljarević je saopštila da su pitali građane kako bi ocijenili situaciju u zemlji.

“Nova vladajuća većina nije očito našla zajednički jezik sa manjinama. Opšta ocjena rada vlade je 2,28. Ništa bolje ne stoje ni ministarstva. Nijedno nije stoglo do trojke, a najbolje se kotira Ministarstvo finansija i socijalnog staranja”, navela je Uljarević.

Rezultati istraživanjaRezultati istraživanja“Ova vlada se većinski vidi kao konzervativna, revanšistička…”, navodi Uljarević.

Izvršni direktor DAMAR-a Vuk Čađenović je saopštio da ih je zanimalo u kojoj mjeri građani vjeruju Krivokapiću.

Koliko je Krivokapić dosljedan, šest od deset soba smatra da premijer često mijenja stavove.

Na pitanje šta misle o upisu Cetinjskog manastira kao imovina SPC 31,5 odsto smatra da je to logična odluka.

Maršalov plan i Evropa sad čulo je više od 80 odsto građana, a više od 40 odsto njih smatra da je plan dobar i ostvariv.

Da li je vlada ispoštovala sporazum? Većina smatra da je sporazum mrtvo slovo na papiru.

Koji od trojice lidera se najviše pridržavao sporazuma koji su potpisali trojica lidera? 53 odsto smatra da se niko od popisnika se nije prirdržavao sporazuma.

Ocjena od jedan do deset za mjere u borbi protiv kovida? Prosječna ocjena je 4,24 odnosno da su nešto više nezadovoljni nego zadovoljni mjerama protov kovida.

Nešto manje od petine smatra da je Crna Gora u katastrofalnoj situaciji.

Šta misle o tome što se Krivokapić nije vakcinisao? 60 odsto ne podržava premijera.