Prema finansijskom planu, JP NPCG poslovnu godinu završava sa dobitkom preko 500.000 evra, a kada sam došla na funkciju direktorke, naslijedila sam minus od 900.000 evra – kazala je za Etos direktorica JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“ Jelena Kljajević.


Kljajević je prokomentarisala tvrdnje koje je povodom njenog rada, odnosno poslovanja ovog preduzeća, saopštila politička organizacija Alternativa Crna Gora.


Podsjetimo, iz Alternative su istakli da je NP Skadarsko jezero po prvi put u istoriji u velikom minusu, da je krivolov ove godine na vrhuncu, da su rađene razne malverzacije prilikom postavljanja Jelene Kljajević na tu poziciju, te da će Kljajević biti smijenjena.


Direktorka JP NPCG demantuje ove tvrdnje i ističe da su one netačne, te da su rezultat kontinuiranog napada na nju bez dokaza a na osnovu njene političke opredijeljenosti.


Ovo su političke igre i udari jer sam u DF-u. Svakako, oglasiću se kada bude vrijeme i javnosti ukazati na sve opstrukcije sa kojim sam se suočavala.

Političkim partijama, koje, putem tračeva i neistina, pokušavaju da konačno dostignu cenzus, koji im je misaona imenica, poručujem da im to, kao ni do sada, nije pravi put – poručila je Kljajević.


Izvor In4S