Vlasnik svadbenih salona u Nikšiću K.B. (36) uhapšen je zvog kršenja epidemioloških mjera, potvrđeno je Anteni M u policiji.


Naime, kako saznajemo, u jednom svadbenom salonu zatečeno je 100 ljudi a u drugom oko 120. Vlasniku ovih salona određeno je zadržavanje do 72 sata.


Prema posljednjim mjerama nadležnih svadbe su zabranjene.


“Policija je juče u Nikšiću zajedno sa službenicima komunalne i turističke inspekcije vršila kontrolu poštovanja epidemioloških mjera u borbi protiv Covid-a 19, te je kontrolom svadbenog salona „Knjaz“ konstatovano kršenje mjera jer se u objektu nalazilo oko 100 osoba na svadbenom veselju. Osim toga kontrolisan je i svadbeni salon „Exclusive centar“ gdje je takođe uočeno kršenje mjera, organizovano svadbeno veselje sa oko 120 gostiju”, piše u zvaničnom saopštenju Uprave policije.


Navode da je upoznat nadležni tužilac po čijem su nalogu prikupljena obavještenja od vlasnika ovih objekata K.B.


“K.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i uz krivičnu prijavu je priveden postupajućem tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovog lica do 72 sata.


Od organizatora svadbenih veselja će biti prikupljena obavještenja na zapisnik sa čime će postupajući tužilac biti upoznat”, navode iz policije.