Sadiković tvrdi da iza napada stoji organizovana politička kriminalna grupa.


Prema optužnom predlogu optuženi su 20. marta oko 20 časova u ulici “3. januar” psovali a potom tukli Sadikovića, koga su prethodno oborili na zemlju


Bjelopoljci E. D. (18) i N. O. (21) kazali su da nisu vrijeđali niti udarali novinara Seada Sadikovića, tokom patriotskog skupa 20. marta ove godine.
Oni su to izjavili danas u Osnovnom sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovaraju zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje”.


Prema optužnom predlogu oni su 20 marta oko 20 časova u ulici “3. januar” psovali a potom tukli Sadikovića, koga su prethodno oborili na zemlju.
Sadiković je kazao da iza napada na njega stoji organizovana politička kriminalna grupa.


E. D. je ispričao da je tog dana bio u koloni “patritskog skupa” u vozilu kojim je upravljao njegov drug N. O. , i da ga je, dok mu je, dok je sjedeći na prozoru desnih zadnjih vrata držao crnogorsku zastavu, prišao Sadiković i povukao ga sa zastavom napolje.


“Sadiković me prvo udario kišobranom ili torbicom po predjelu leđa. Potom me uhvatio za leđa i izvukao iz vozila, pri čemu sam povrijedio desno stopalo”, kazao je E. D. , dodajući da je vidio kada je Sadiković pao ali da ga on nije udarao.


N. O. , koji je te večeri upravljao vozilom “Audi A 8”, ispričao je da je u desnom retrovizoru vidio Seada da pritrčava i kišobranom udara njegovog druga E. D. , ali nije vidio da li ga on izvlači iz auta ili ovaj sam pada.

“Izašavši iz auta vidio sam gužvu i 5-6 lica oko Seja, ali im nisam prilazio”, kazao je N. O. , dodajući da Sadikovića niko nije psovao.


Sadiković je ispričao je da je u počeku, kada je put njega na pješačkom prelazu vozilom trznuo mladić, mislio da se radi o šali, sve dok nisu počele najstrašnije psovke i pljuvanje.

“Pored 2-lica koja vidim, prilaze mi 3-4 druga lica, i tada prilazi sugrađanin Predrag Vukojević da me odbrani i da smiri situaciju.


“Dok sam ležao na leđima više lica me tuklo po glavi i tijelu, udarajući me i nogama”, kazao je Sadiković.


Prema optužnom predlogu N. O. i E. D. su 20. marta u ulici “3. Januar” ugrozili sigurnost i spokojstvo Sadikovića, koga su lako tjelesno povrijedili, upućujući mu psovke.


“Nakon što je Sadiković pojurio za njima i sustigao ih, N. O. je izašao iz vozila a E. D. iskočio kroz prozor, pokušavajući da udare Sadikovića preko ramena Vukojevića, koji ga je štitio tijelom. Nakon pada i više udaraca Sadiković je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja glave, desne potkoljenice i lijevog lakta kao i više razderotina”, navodi se u optužnom predlogu.


Suđenje se nastavlja 17. decembra.
Izvor: ND Vijesti
novinar Jadranka Ćetković