Karatisti Jedinstva osvojili su pet zlatnih, šest srebrnih i 14 bronzanih medalja, na turniru ,,Kolašinksi pobjednik 2021“, koji je održan proteklog vikenda, javlja Radio Bijelo Polje.


U konkurenciji od 402 takmičara i 20 klubova iz Crne Gore, karatisti Jedinstva osvojili su zapažene rezultate. Prema riječima trenera, Dragutina Cicmila, ekipno su dječaci 2012.-2013. godište osvojili srebro, a djevojčice istog uzrasta zlato. Bronza je pripala i dječacima 2010. – 2011. godište, a zlato su osvojile djevojčice uzrasta 2010.-2011.godište. Dječaci 2008.-2009. godište osvojili su srebro, a djevojčice tog uzrasta bronza.


,,Zadovoljni smo postignutim rezultatima, i naravno organizacijom cijelog turnira, sve je bilo na visokom nivou. Mi idemo dalje i nadamo se još boljim rezultatima“, istakao je Cicmil, i naglasio da je takmičenje održano u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Veliku zahvalnost duguju roditeljima, koji, kako je kazao, uvijek pružaju podršku klubu.


U pojedinačnom takmičenju medalje su osvojili: Vladimir Konatar i Nija Rovčanin – zlato, srebro – Miloš Šuković, Andrijana Moračanin i Bojana Moračanin, dok su bronzane medalje osvojili Bogdan Konatar, Zerina Ličina, Petra Blagojević, Petar Mrdović, Lana Lalević, Rebeka Rovčanin, Asja Mulalić i Adin Ličina.


Medalje su u borbama pripale Bogdanu Sošiću – zlato, Dušku Sošiću – srebro, dok su bronze osvojili Teodora Drašković, Asja Mulalić i Petar Mrdović.

Karatisti Jedinstva pripremaju se za Balkansko prvenstvo koje će biti odžrano u Poreču od 15. do 17. oktobra.