Asfaltirano svega 245 od 1.140 kilometara.


„Karakteristika saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju je razuđena mreža puteva. Dužina putne mreže iznosi više od 1.140 kilometara, od čega su lokalni putevi, ulice u gradu i naseljima, u dužini od 360km i 780 km je nekategorisanih puteva. Asfaltnim zastorom prekriveno je svega 245km. dok su preostali makadamski putevi“, objasnio je Ružić.


Lokalna uprava u ovoj godini značajnu pažnju usmjerila je na sanaciju puteva. Sekretar sekreterijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić kazao je za Pobjedu da su radili u desetak mjesnih zajednica.
„U toku je sanacija puteva u Bistrici i Lipnici. Nakon završetka radova u tim mjesnim zajednicama Zaton i Lozna, te nastaviti prema Koritskoj visoravni“, kazao je Ružić.

On podsjeća da su tokom proljeća i ljeta sanirali putnu infrastrukturu u Dobrakovu, Kanjama, Sutivanu, Kukuljama, Gubavču, Potkrajcima, Njegnjevu i Rasovu, a ovih dana je mehanizacija u Bistrici.


Osim redovnog održavanja i nasipanja lokalnih puteva, mnoge dionice presvučene su novim asfaltnim slojem.


„Ukoliko potraje lijepo vrijeme, slični radovi planirani su i u preostalim mjesnim zajednicama“, kazao je Ružić.

Naveo je da se godišnje iz opštinskog budžeta izdvoji oko 400.000 eura za sanaciju i unapređenje putne mreže, ali da uvijek može bolje.


„Pogotovo što ima dosta makadamskog zastora, a loše vremenske prilike kao što su bile prošle godine, kiše, poplave i snijeg, zatim „zub“ vremena i nesavjesni koncesionari, često doprinose oštećenju lokalne putne mreže“, istakao je Ružić.