Pljevaljska policija je rasvijetlila nestanak maloljetne ženske osobe i utvrdili da je ona bila oteta i prodata za određenu sumu novca radi sklapanja nedozvoljenog braka. Osumnjičeni je lociran i uhapšen zbog krivičnih djela otmica i trgovina ljudima.


Pljevljskoj policije je 20. septembra prijavljeno od strane Centra za socijalni rad da su dvije osobe prijavile nestanak maloljetne ženske osobe iz naselja Trlica u Pljevljima.


“Pripadnici policije su odmah preduzeli niz aktivnosti na lociranju nestale maloljetne ženske osobe i kriminalističkim radnjama došli do sumnje da je M.V. (26) iz Bijelog Polja nanio djevojci više udaraca u predjelu glave i nasilno je uvukao u svoje vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, prevezao u Podgoricu gdje je prodao muškoj osobi za iznos od 500 eura radu sklapanja nedozvoljenog braka”, saopšteno je iz policije.


Bjelopoljac je, kako navode, maloljetnicu držao zatvorenu u jednoj kući u naselju Konik.


“Nakon što je saznao da za njom traga policija on je 29. septembra dozvolio djevojci da napusti tu kuću”, navode iz policije.


M.V. je lociran i uhapšen u Bijelom Polju zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.


Pripadnici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica u vezi navedenog događaja i eventualne umješanosti drugih osoba iz Pljevalja, Bijelog Polja ili Podgorice.


Izvor: CdM