Poslanici Bošnjačke stranke danas su još jednom pokazali da se i iz opozicionih klupa mogu donositi odluke u interesu građana, u situaciji kada su dijelu vladajuće većine prioritet uski partrijski interesi i bojkot sjednica parlamenta.


Potpisima poslaničkog kluba Bošnjačke stranke uvršten je u dnevni red Prijedlog izmjena Zakona o visokom obrazovanju, kojim će se za još dvije godine produžiti rok za upis na specijalističke studije i zvršetak magistarskih studija po starom sistemu bez dodatnog plaćanja školarine.


Taj Prijedlog je glasovima Bošnjačke stranke i poslanika opozicionih partija dobio podršku, u uslovima kada parlamentarna većina nije mogla obezbijediti ni kvorum za održavanje sjednice.

Na ovaj način smo još jednom pokazali da smo u pravom smislu konstruktivna opozicija, koja pokazuje odgovoran odnos prema svim građanima, u ovom slučaju prema studentima, kojima smo omogućili da nastave i uspješno okončaju svoje studije. Obrazovanje mladih je važan segment koji je u vrhu prioriteta Bošnjačke stranke, kazao je Amer Smailović, poslanik BS.


Izvor: Pobjeda