U Bijelom Polju, u prostorijama Doma penzionera, upriličen je prijem i osnovan je Opštinski odbor Partije penzionera, invalida i restitucije – PIR, koji su dio koalicije “Mir je naša nacija” na državnom nivou.


Osnivačkoj konvenciji su prisustvovali mr Momo Joksimović, predsjednik PIR-a, prof. Radisav Korać, generalni sekretar, članovi predsjedništva, kao i gosti iz delegacije Opštinskog odbora Demokrata Bijelo Polje.


U svom izlaganju, predsjednik PIR-a je pozdravio prisutne članove i goste. Zahvalio se dosadašnjem rukovodstvu i pripadnicima članova restitucije, a posebnu zahvalnost je uputio koaliciji “Mir je naša nacija” i predsjedniku Aleksi Bečiću, i svim demokratama na profesionalnom, časnom i patriotskom radu.

Osim toga, ukazao je na težak položaj penzionera u Crnoj Gori. Kako je istakao, poseban problem penzionerima čine Opštinska udruženja, gdje se na nivou države za članarine izdvaja oko 650.000 eura. Broj članova opada, samim tim što rukovodstvo uglavnom čine članovi DPS-a koji služe partijskim interesima. Kako je istakao g-din Joksimović, formirano je Udruženje za kontrolu penzionerskog novca koje ima za cilj da otkrije i prezentuje javnosti gdje je išao novac koji su izdvajali penzioneri.


Opštinski odbor čini preko 20 članova, dok predsjedništvo čine: Ida Ćetković (profesorica u penziji), koja je izabrana za predsjednicu OO, potpredsjednik Slavko Joksimović, kao i članovi: Sekulić Boško, Kljajićev Obrad, Jovo Leković, Nada Drljević i Stanka Kljajević.

Kako su istakli, za kratko vrijeme su dobili preko 250 novih članova PIR-a, te da očekuju značajniji priliv članstva u narednom periodu.


Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Marko Ljujić, se zahvalio na pozivu na osnivačkoj konvenciji, i poželio sreću u budućem radu Opštinskom odboru PIR-a, i naglasio da očekuje da će zajednička borba biti usmjerena ka promjeni vlasti u Bijelom Polju na predstojećim lokalnim izborima.