Adis Sijarić osvojio je zlatnu medalju sa tri dobijena meča, Elvis Destanović srebro, dok je Ibrahim Avdić, dugogodišnji član “Favorita” i reprezentativac u mlađim uzrastima, u kratkom periodu odradio pet borbi i osvojio treće mjesto u konkurenciji kadeta do 90kg.


Posebno iznenađenje turnira je talentovani Adis Sijarić, sedmogodišnjak koji je pobijedio u tri meča iponom.


Iako, zbog ranije dogovorenih obaveza, ekipa nije bila u punom sastavu, u “Favoritu” su i više ngo zadovoljnim postignutim rezultatom, a kako napominju, ponosni su i što je na takmičenju sudio njihov nakadašnji takmiar, a sada nacionalni sudija, Dajlan Mekić.


Inače, na turniru u Rožajama, koji je održan povodom Dana opštine, nastupilo je 16 klubova iz zemlje i regiona, sa oko 250 takmičara, od mlađih poletaraca do juniora.

Klub “Favorit” trenutno vrši i upis novih članova I to uz promotivnu kampanju “Sport u kojem slabi postaju jaki, a jaki plemeniti”.


Takođe, najavljeno je učešće ovog kluba na sajmu individualnih sportova, koji 2. oktobra organizuje Centar za sport i rekreaciju, u okviru Evropske nedjelje sporta, nakon čega će se razmatrati održavanje međunarodnog turnira Kup Bijele Rade, koji se zbog pandemije odlaže već dvije godine.


Foto: Džudo klub “Favorit”
RBP