Zbog skandala koji danas potresa Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i zbog čijeg je činjenja, odnosno nečinjenja upitna budućnost našeg sporta, pozivamo resornu ministarku Vesnu Bratić da podnese ostavku, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.


Najnovija dešavanja do kojih nas je dovela ekspertska Vlada, gdje se Crna Gora nalazi pred isključenjem njenih sportista iz svih takmičenja ili u situaciji da se sportisti mogu takmičiti, ali ne pod zastavom i himnom Crne Gore, pokazuje svu neodgovornost i nezainteresovanost ministarke Bratić prema sportu i našim sportistima. Neodgovoran i neprofesionalan odnos prema najboljim reprezentima i ambasadorima Crne Gore u svijetu se može prevazići jedino ako ministarka podnese ostavku”, kaže Smailović.


On podsjeća da će rad ministarke Bratić ostati upamćen po sječi direktora osnovnih i srednjih škola, kao i po angažovanju konsultanata koji veličaju presuđene ratne zločince.


Bošnjačka stranka je od početka upozoravala da će ministarstvo kojim rukovodi Vesna Bratić biti nefunkcionalno i zbog spajanja četiri bitna resora. Nažalost, sada smo u velikoj opasnosti da će sportisti biti žrtve “ekspertize” aktuelne ministarke”, istakao je Smailović.