JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo” Bijelo Polje obavještava cijenjenu javnost da bioskop Centra za kulturu počinje sa radom u petak, 24. septembra, projekcijom animiranog filma “Bigfoot family” sa početkom u 19 časova.


Prvu projekciju sa novom bioskopskom opremom poklonićemo našim mališanima iz tri gradske škole, dakle, JU OŠ „Risto Ratković“, JU OŠ „Marko Miljanov“ i JU OŠ „Dušan Korać“. Nakon projekcije navedenog animiranog filma, planiramo projekcije i za učenike ostalih osnovnih škola sa teritorije opštine Bijelo Polje.


Savremeni 3D projektor i najnovija filmska oprema omogućiće prikazivanje najboljih svjetskih filmskih ostvarenja kao i svjetske premijere u realnom vremenu kada se iste budu izvodile na projekcionim platnima širom svijeta. Osim 3D slike, koja publici nudi novo iskustvo u prikazivanju filmske slike, gledaoci će uživati u zvučnim efektima zahvaljujući savremenom surround sistemu ozvučenja.

U narednom periodu, publici ćemo ponuditi različite filmske žanrove, vodeći računa o kvalitetu prikazanog materijala, ali i uključenja u svjetske filmske trendove. Takođe, JU Centar za kulturu planira sadržaj za najmlađu publiku u vidu projekcije edukativnih i animiranih filmova, pa ćemo u tom pravcu obezbijediti adekvatnu komunikaciju sa svim školama na teritoriji naše opštine.


Projekcije filmova održavaće se u skladu sa važećim mjerama za suzbijanje virusa Covid-19, pa će projekcije biti dostupne za 100 posjetilaca bioskopa. Ulaz u bioskop moguć je samo licima koja posjeduju potvrdu o preležanom virusu Covid-19, potvrdu o vakcinaciji, Covid pasoš, negativan antigen ili PCR test ne stariji od 72 sata. Takođe, našim posjetiocima se preporučuje nošenje maske i držanje distance, kao i raniji dolazak zbog provjere navedenih potvrda.


Saopšteno iz Centra za kulturu „Vojislav Bulatović – Strunjo” Bijelo Polje.