Rekonstruisana Vlada Crne Gore imaće tri potpredsjednika, a aktuelni potpredsjednik će biti prvi potpredsjednik Vlade. Potpredsjednici bi ujedno bili i resorni ministri, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić koji se oglasio se povodom rekonstrukcije Vlade Crne Gore.


Naveo je i da “resori koji su se pokazali kao obimni sa aspekta njihove funkcionalnosti biće podijeljeni saglasno dogovoru predsjednika Vlade i parlamentarne većine”.


“Sporazum nosioca tri izborne liste od 8.9.2020. godine je polazna osnova za jačanje političke stabilnosti i ubrzanje reformskog procesa. Rekonstrukcija Vlade, na prethodno definisanim osnovama, podrazumijeva činjenicu da se naredni parlamentarni izbori neće održati prije redovnog roka – odnosno 2024. godine. Za ovo vrijeme Vlada i skupštinska većina će ubrzano raditi na pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, kao i na ostalim planiranim reformama na jačanju ekonomskog prosperiteta i pravne sigurnosti građana. Politički subjekti koji konstituišu vlast i Vlada Crne Gore stavljaju moratorijum na sva pitanja koja nemaju široki društveni konsenzus i duboko dijele crnogorsko društvo”, naveo je on i najavio izglasavanje Tužilačkog savjeta.


Moguć je ulazak manjinskih partija u Vladu.