Danas je u maloj sali CZK “Vojislav Bultović Strunjo” predstavljen program ,,Crna Gora, moja zelena domovina 2” povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu. Koliko smo do sada za ovih 30 godina kao društvo napredovali na ovom polju, da li smo mogli više postići ili ne, to prepuštamo da ocijene drugi ali mi želimo da potenciramo da svako od nas pojedinačno treba napraviti male pomake u svom odnosu prema pitanju ekologije, održivog razvoja odnosno zelene ekonomije.


Uskoro će biti objavljujen video-konkurs za sve zainteresovane građane. To podrazumijeva da svako ko želi učestvovati može napraviti amaterski video zapis o ljepoti nekog šumskog predjela, dijela šume, jednog drveta.


Snimak mora biti sa teritorije opštine Bijelo Polje i ne smije biti duži od 60 sekundi a potrebno ga je poslati na mejl: nvocentarzapreduzetnistvo@gmail.com


Najbolja tri video zapisa biće nagradjena sa 70 eura za prvo mjesto, 50 eura drugo mjesto i 30 eura treće mjesto.


Tokom novembra organizovaćemo u saradnji sa ekološkim sekcijama škola sadnju listopadnog drveća u školskim dvorištima.

Ovu projektnu inicijativu realizuju NVO ,,Centar za preduzetništvo” i NVU ,,Klub kulture” uz podršku opštinskog Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj opštine Bijelo Polje.