Više od jedne decenije Bjelopoljci su dominirali crnogorskom atletskom scenom. Prvi su- još davne 1975. godine- za XXII MOSI izgradili ,,rupkorrn,, atletsku stazu. Veliki jugoslovenski Šampion u skoku u dalj- Nenad Stekić- čiji je najbolji rezultat od 8,45 u dalju i danas nedostižan na velikim atletskim mitinzima sa Žabljaka dolazio da trenira na tada modernom ,,rupkornu,, Gradskog stadiona u Bijelom Polju.


Prolazile su godine -,,tartan,, je mijenjao ,,rupkorn ,, , pa se modernizovane atletske staze u Ivangradu i Baru.


Na red su 1989. godine za uređenje došli atletski tereni Gradskog stadiona u Bijelom Polju gdje su, po treći put,, bile na programu Međurepubličke omladinske sportske igre.


Sportski aktivisti Bijelog Polja obezbijedili su sredstva za renoviranje stadiona, a onda su se umiješali političari i dali sebi pravo da odaberu izvođača.


Bjelopoljski atletski stručnjaci i sportski pregaoci skrajnuti su i odabran je najgori izvođač ,,Metalija,, iz Sarajeva umjesto Graždevinskog instituta iz Skoplja čiji je tartan na Stadionioma u Ivangradu i Baru decenijama odolijevao.


Bilo je to u vremenu komunizma i niko nije sumljao u danas toliko prisutnu korupciju pa mi i danas vjerujemo da klasične korupcije nije bilo, ali nekih drugih obabeza jeste.


To sto je narednih 30 godina Bijelo Polje imalo najgoru i sada aktuelnu atletsku stazu neko ima veliki grije na duši.


Nije racionalno da priznam da i sam snosim ne mali dio krivice što se energičnije nijesam suprostavio političarima sveznalicama a prednost dao struci.


Preuzeto sa profila dugogodišnjeg sportskog dadnika Branka Hajdukovića.