Za građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru 27. juna ispred Ujedinjenih nacija, Rokefeler centra…


“Dajmo podršku progresivnim snagama koje brane temeljne vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore. Poručimo im da nijesu sami!”, kažu organizatori. Patriotska auto-kolona biće održana u nedjelju, 27. juna. Okupljanje je predviđeno na parkingu ispod mosta u Astorija parku od 08-09 časova, nakon čega će se auto-kolona uputiti prema zgradi Ujedinjenih nacija na Menhetnu.


Nakon Čikaga crnogorski državljani će i u Njujorku organizovati patriotsku auto-kolonu kao znak podrške progresivnim snagama koje brane temeljne vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore.

“Poručimo im da nijesu sami!”, navodi se u saopštenju organizatora.
Prema procjenama, u Njujorku živi preko 30.000 ljudi porijeklom iz Crne Gore. Većinom se radi o ljudima koji su na privremenom radu u SAD.
Nedavna najava iz Vlade Crne Gore da će mnogi crnogorski državljani biti izbrisani iz biračkog spiska, dok će istovremeno biti dodijeljena državljanstva licima koja vode porijeklo iz Srbije, BiH, Rusije…, izazvala je ogorčenje i ujedinila dijasporu u SAD.


“Kažimo STOP namjeri Vlade Crne Gore da nas ukloni iz biračkog spiska”, poručuju organizatori.


Patriotska auto-kolona biće održana u nedjelju, 27. juna. Okupljanje je predviđeno na parkingu ispod mosta u Astorija parku od 8 do 9 časova, nakon čega će se auto-kolona uputiti prema zgradi Ujedinjenih nacija na Menhetnu.


„E viva Montenegro!“, poručuju crnogorski državljani iz SAD.
Izvor: Fokuspress