Devetnaestogodišnji Amir Muzurović novi je fudbaler Budućnosti, danas je zvanično saopšteno iz tog kluba.
Rođeni Bjelopoljac je došao iz OFK “Titograd”, a sa “plavima“ je potpisao trogodišnji ugovor – do ljeta 2024. godine.


Budućnost je tako nastavila da sprovodi klupsku politiku i potpisuje ugovore sa mladim talentovanim igračima.


“Na moje veliko zadovoljstvo potpisao sam ugovor sa ekipom Budućnosti. Uzbuđen sam i srećan što sam dobio priliku da započnem saradnju sa višestrukim šampionom i najvećim klubom u Crnoj Gori“, poručio je Muzurović.


Visoki ljevonogi defanzivac se upoznao sa ekipom i stručnim štabom.
“Ekipa me je odlično prihvatila. Neke momke znam i od ranije i mislim da ću se brzo uklopiti u novu sredinu. Siguran sam da od novih saigrača mogu dosta toga da naučim i da će mi dodatno pomoći da se prilagodim na novu sredinu“, jasan je Muzurović.


Štoper i novi bonus igrač je karijeru počeo u matičnom Jedinstvu, prvoligašku afirmaciju je stekao u OFK Titograd, a konkurencija za mjesto centralnog defanzivca će mu biti Vladan Adžić, Anto Babić i Velimir Vlahović.


“Cilj mi je da se nametnem treneru i zaslužim mjesto u ekipi. Nadam se da da ću dobiti određenu minutažu. Iskreno, očekujem da se i ove godine osvoji dupla kruna i da ću doprijeniti tome, a što se tiče Evrope – nadam se dobrom rezultatu”, kazao je Muzurović.
Muzurović je prethodne sezone odigrao 28 utakmica u eliti upisavši 2.463 minuta, njegov bivši klub je ispao u Drugu ligu, ali je on imao veoma dobru sezonu.


“Puno mi je značila prethodna sezona upravo zbog velikog broja utakmica i minuta. Mislim da se tako mladi igrači poput mene najbolje razvijaju, stiču samopuzdanje i formiraju igrački. Nadam se da ću i ove sezone biti konkurentan i opravdati povjerenje koje su mi pružili klub i uprava”, jasan je Amir Muzurović, koji dolazi iz poznate bjelopoljske fudbalske porodice.