Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa partnerima od ponedjeljka 24. maja, otpočela je četrnaestodnevnu kampanju, “Pruži ruku za život. Daruj krv!”, tokom koje poziva sve sugrađane da doniraju tečnost koja život znači.


Krv se može darivati svakim radnim danom od 09 do 13 časova.
“Posebno je zadovoljstvo kad naši mladi sugrađani podrže ovakvu akciju, pokazujući po ko zna koji put da humanost, solidarnost, briga o svima onima kojima je pomoć potrebna ne znaju za granice, godine, sto su ovi mladi ljudi i pokazali”, kazali su organizatori akcije.


Predsjednik Kluba DDK Bijelo Polje Vlado Tomoćic, još jednom je apelovao na sve sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi, studente, sportiste, zdravstvene, prosvjetne radnike da zbog izraženih nestašica krvi koje su prisutne na nivou našeg grada, podrže ovu akciju i doniraju tečnost koja život znači.


“Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve sugrađane kojima je ona potrebna. Svjedoci smo poslednjih dana da sve veći broj porodica apeluje da je njihovim članovima potrebna ova dragocjena tečnost, te je važno učešće svih”, kazao je Tomović.


On je ismoristio priliku da se zahvali mladim sugrađanima čiji primjer treba da slijede i ostali, a ujedno i svima onima koji su do sada donirali ovu dragocjenu tečnost.