U Bijelom Polju do danas je vakcinisano 7.848 građana, od čega je prvu dozu primilo 6.043, a revakcinisano je 1.805 osoba, saopštila je za Radio Bijelo Polje specijalista higijene, dr Ifeta Erović.


Ona je istakla, da su građanima trenutno na raspolaganju Sinofarm i Astra Zeneka vakcine, ali i napomenula, da posljednjih dana opada interesovanje građana za imunizaciju.


„Apelujemo na sve građane da iskoriste svoje pravo i da se vakcinišu, jer nemamo još mnogo doza na raspolaganju, tek oko 700 Sinofarm i 100 doza AstraZenke, a planira se da se vakcine usmjeravju prema primorju i centralnom dijelu države, zbog sezone“, kazala je dr Erović, dodajući, da će za revakcinu Sinofarmom dobiti joj 5.500 doza.


Ona je podsjetila da su u prethodnom periodu vakcinisane 252 osobe Fajzerovom vakcinom i to sa teritorije Mojkovca, Kolašina i Bijelog Polja.
„Ta vakcina je dijeljena po prioritetima, a na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja. Nemamo ih više, ali ove nedjelje počinje revakcinacija, za koju ćemo dobiti 120 doza“, kazala je dr Erović.


Naglašava da se vakcinacija sprovodi u sportskoj sali Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ , od 8 do 20 sati, te nije neophodno zakazivanje.
„Punkt u Rasovu je zatvoren, jer nije bilo interesovanja, ali će biti otvorena za revakcinaciju osoba koje su tu primile prvu dozu“, napomenula je specijalista higijene, dr Ifeta Erović.