Bogdan Perišić iz bjelopoljskog naselja Rasovo već nekoliko godina na veoma uspješan način bavi se sportskim ribolovom.

Ovaj trinaestogodišnjak čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini Lima, svakodnevno provodi veliki dio vremena pecajući na omiljenoj rijeci.

“Pogotovo u ljetnjem periodu kada je školski raspust i kada nije visok vodostaj družim se sa blinkerom i uživam u ovom prelijepom hobiju, a omiljeno mjesto za ribolov mi je sa mosta u Rasovu”, priča za Vijesti iz Bijelog Polja, ovaj učenik osmog razreda i talentovani košarkaš.

On kaže da je Lim u tom dijelu veoma bogat ribom, te da najviše ima krkuše, mrene, klena, i skobalja, ali i da rijedak gost niije i mladica, koja se često može vidjeti kako krstari rijekom tražeći plijen.

“Uglavnom pecam na plovak i “čeku”, a kao mamac koristim hljeb, glistu i salamu i zadovoljam sam ulovom”, kaže Bogdan, koji je prve korake u ribolovu naučio od svoga oca Ljubiše, a kako ističe kad god mu nešto zatreba uvijek pomoć dobije od najpoznatijeg ribolovca iz kraja Zorana Pešića, koji mu je uzor u ovom sportu.

Perišić je pozvao vršnjake da se bave sportskim ribolovom i da što više vremena provode na rijeci, a njegovim stopama pošao je i mlađi brat Dimitrije, koji mu pravi društvo na pecanju.