Veliki broj politički aktivnih sugrađana nalazi se na listama kandidata za poslanike na izborima za državni parlament, koji bi trebalo da budu održani 30. avgusta.

Najveću šansu da u naredne četiri godine sjedi u poslaničkim klupama ima predsjednica Kluba odbornika DPS-a u SO Bijelo Polje i načelnica u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Vesna Pavićević, koja je na 20. mjestu poslaničke liste koju predvodi premijer Duško Marković, a društvo će joj vjerovatno praviti i njen partijski kolega i predsjednik lokalnog parlamenta Abaz Dizdarević, čije se ime našlo na tridesetom mjestu.

Velika očekivanja sa pravom ima i mladi profesor engleskog jezika Amer Smailović, drugoplasirani na listi Bošnjačke stranke, dok mjesto u Skupštini Crne Gore traži i dr Adnan Striković, koji je četvrti na poslaničkoj listi Socijaldemokratske partije (SDP).

Veoma je mala vjerovatnoća da poslaničku funkciju obavlja Suada Zoronjić iz Građanskog pokreta URA i Demokrata Dženan Kolić, koji je na iznenađujuće mnogo nižoj poziciji nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

I ovoga puta Demokratski front je zaboravio na partijske kadrove iz Bijelog Polja, pa su Jelena Kljajević i dr Rade Ranitović nakon tridesetog mjesta na listi “Za budućnost Crne Gore”, dok je u donjem dijelu liste i predsjednik OO SNP-a dr Radosav – Rašo Nišavić.

Ako ne bude većih iznenađenja Bijelo Polje će imati svega nekoliko predstavnika u Skupštini Crne Gore, što je mnogo manje od očekivanog, a konačnu riječ o tome daće građani.