Sada već tradicionalni festival ”Ušće fest Bijelo Polje” održan je prvi put 2014.godine na najljepšoj lokaciji za festivalske programe na sjeveru Crne Gore, na ušću rijeke Bistice i Lima.

Čekalo se decenije na ovakvu ideju, da se ljudima pokaže da je ušće dar prirode i da je na nama da ga turistički i kulturno valorizujemo, unaprijedimo lokalitet sa potrebnim sadržajima, i obezbijedimo da ono ne samo kroz festival ”Ušće fest” već i svakodnevno tokom ljetnjih dana bude mjesto za porodični odmor, kao i idealno mesto za kamp naselje u našem gradu.

”Ušće fest Bijelo Polje”  nudi spoj sporta i kvalitetne muzike.

U dijelu muzičkog programa, nastupaju najbolje rengirani DJ-evi kao i bendovi iz okruženja.

Glavni koncert 2014.godine rok grupa ’’CRVENA JABUKA’’ i glavni koncert 2015.godine rok grupa ”RIBLJA ČORBA”, spektakl uz njihove najveće hitove trajao je dugo posle ponoći.

Cilj ovog festival je da ostavi i privuče pažnju velikog broja ljudi, i tako je dobio status jednog od posećenijih festivala na sjeveru Crne Gore.  Festival ”Ušće fest Bijelo Polje” pomera i briše granice,  povezuje ljude različitih vjere, kultura.. Stvorili smo festival koji pripada isključivo mladima, a sa druge strane festival koji je otvoren za sve ljude dobre volje bez obzira na godine.